De 10-jaars risico- opslagen van Spanje en Portugal liepen vorige week op met respectievelijk ruim 50 en 30 basispunten tot recordhoogte.

Binnen de Europese Unie gaan er stemmen op om in het begin van 2011 opnieuw een stresstest voor de Europese banken uit te voeren.

Bij deze stresstest zou er dan Theodoor Gilissen Bankiers niet alleen naar kapitaalratio's gekeken moeten worden, maar ook naar liquiditeitsratio's .

Deze zomer zijn de Ierse banken bijvoorbeeld goed door de test gekomen, terwijl gebleken is dat ze wel in de problemen zijn. Vorige week werd bekend dat de IFO indicator, die het vertrouwen van het Duitse bedrijfsleven weergeeft, sinds 1991 niet zo hoog is geweest als nu.

De 10-jaars risico- opslagen van Spanje en Portugal liepen vorige week op met respectievelijk ruim 50 en 30 basispunten tot recordhoogte. Binnen de Europese Unie gaan er stemmen op om in het begin van 2011 opnieuw een stresstest voor de Europese banken uit te voeren. Bij deze stresstest zou er dan Theodoor Gilissen Bankiers niet alleen naar kapitaalratio's gekeken moeten worden, maar ook naar liquiditeitsratio's . Deze zomer zijn de Ierse banken bijvoorbeeld goed door de test gekomen, terwijl gebleken is dat ze wel in de problemen zijn. Vorige week werd bekend dat de IFO indicator, die het vertrouwen van het Duitse bedrijfsleven weergeeft, sinds 1991 niet zo hoog is geweest als nu.