Steeds vaker wordt de vraag gesteld hoe solvabel de United States of America nog is. Die vraag werd de afgelopen week actueel. Het ratingburo Standard & Poor's verlaagde namelijk de outlook voor de rating voor Groot-Brittannië van stabiel naar negatief.

Op dit moment is de rating nog altijd Triple A wat de hoogste waardering is en veel Westerse landen hebben. Wie in de afgelopen tijd de ontwikkelingen ziet in het Britse
Koninkrijk mag inderdaad vragen stellen bij de ontwikkelingen daar.

Het bankensysteem is in elkaar geploft en alleen met de steun van de regering bestaan enkele banken nog. Daarnaast lijkt het declaratiegedrag van leden van het parlement meer te horen bij een bananenrepubliek dan bij een democratische
Westerse samenleving.

Toch mogen er volgens Steentjes Vermogensbeheer vraagtekens worden gesteld bij de actie van Standard & Poor's. Zij hebben zich net als de andere ratingsburo's sterk vergist in de risico's van de diverse hypotheekpakketten die door banken werden ontwikkeld.

Ze gaven aan sommige producten een hogere rating die (achteraf)
veel meer risico hadden. Men ziet dan vaak dat men volledig omslaat en nu al bij het minste of geringste de ratings snel negatief bijstellen. Dat is natuurlijk eveneens een verkeerde aanpak.

Steeds vaker wordt de vraag gesteld hoe solvabel de United States of America nog is. Die vraag werd de afgelopen week actueel. Het ratingburo Standard & Poor's verlaagde namelijk de outlook voor de rating voor Groot-Brittannië van stabiel naar negatief. Op dit moment is de rating nog altijd Triple A wat de hoogste waardering is en veel Westerse landen hebben. Wie in de afgelopen tijd de ontwikkelingen ziet in het Britse Koninkrijk mag inderdaad vragen stellen bij de ontwikkelingen daar. Het bankensysteem is in elkaar geploft en alleen met de steun van de regering bestaan enkele banken nog. Daarnaast lijkt het declaratiegedrag van leden van het parlement meer te horen bij een bananenrepubliek dan bij een democratische Westerse samenleving. Toch mogen er volgens Steentjes Vermogensbeheer vraagtekens worden gesteld bij de actie van Standard & Poor's. Zij hebben zich net als de andere ratingsburo's sterk vergist in de risico's van de diverse hypotheekpakketten die door banken werden ontwikkeld. Ze gaven aan sommige producten een hogere rating die (achteraf) veel meer risico hadden. Men ziet dan vaak dat men volledig omslaat en nu al bij het minste of geringste de ratings snel negatief bijstellen. Dat is natuurlijk eveneens een verkeerde aanpak.