Op één vraag heeft Lenihan echter geen antwoord geformuleerd en dat is de kostprijs van het opsplitsen van Anglo Irish Bank. Pas in oktober zal daar meer duidelijkheid over zijn.

Simon Barry, chief economist bij Ulster Bank, een dochter van Royal Bank of Scotland Group, is van mening dat hier zo snel mogelijk opheldering over moet gegeven.

Ierland pompte al 22,90 miljard euro in Anglo Irish Bank, die in januari van vorig jaar werd genationaliseerd. Volgens Standard & Poor's kan de redding tot 35 miljard euro kosten, of 10% dan de Ierse belastinginkomsten.

Bij de Irish Central Bank schat gouverneur Patrick Honohan de kostprijs van de operatie op 25 miljard euro. Ierland zou als gevolg van de operatie niet bankroet gaan, aldus Honohan.

Volgens de oppositie schuift de regering de problemen voor zich uit en is er nog altijd geen streep gezet onder de oplopende verliezen bij Anglo Irish Bank.

Op één vraag heeft Lenihan echter geen antwoord geformuleerd en dat is de kostprijs van het opsplitsen van Anglo Irish Bank. Pas in oktober zal daar meer duidelijkheid over zijn. Simon Barry, chief economist bij Ulster Bank, een dochter van Royal Bank of Scotland Group, is van mening dat hier zo snel mogelijk opheldering over moet gegeven. Ierland pompte al 22,90 miljard euro in Anglo Irish Bank, die in januari van vorig jaar werd genationaliseerd. Volgens Standard & Poor's kan de redding tot 35 miljard euro kosten, of 10% dan de Ierse belastinginkomsten. Bij de Irish Central Bank schat gouverneur Patrick Honohan de kostprijs van de operatie op 25 miljard euro. Ierland zou als gevolg van de operatie niet bankroet gaan, aldus Honohan. Volgens de oppositie schuift de regering de problemen voor zich uit en is er nog altijd geen streep gezet onder de oplopende verliezen bij Anglo Irish Bank.