Premier Yves Leterme (CD&V) en minister van Financiën Didier Reynders (MR) gaven begin oktober meer uitleg over de tegemoetkoming die ze hadden uitgewerkt voor de "kleine aandeelhouders" van Fortis. Een deel van de meerwaarde die de regering zal realiseren op de verkoop aan de Franse bank-verzekeraar BNP Paribas, zal via een coupon worden uitgekeerd aan de aandeelhouders die erom vragen.

Enkel natuurlijke personen, dus geen bedrijven of andere rechtspersonen, komen in aanmerking. Er geldt ook een maximum van 5.000 aandelen. En al wie na 1 juli dit jaar nog Fortis-aandelen kocht, valt ook uit de boot.

De Raad van State waarschuwt in zijn advies aan de regering dat de criteria voor wie in aanmerking komt een mogelijke schending zijn van het gelijkheids- en non-discriminatieprincipe, vastgelegd in de Grondwet.

Als sommige criteria niet kunnen worden verantwoord, zou de regering beter de hele regeling herzien, besluit de Raad van State.

Premier Yves Leterme (CD&V) en minister van Financiën Didier Reynders (MR) gaven begin oktober meer uitleg over de tegemoetkoming die ze hadden uitgewerkt voor de "kleine aandeelhouders" van Fortis. Een deel van de meerwaarde die de regering zal realiseren op de verkoop aan de Franse bank-verzekeraar BNP Paribas, zal via een coupon worden uitgekeerd aan de aandeelhouders die erom vragen. Enkel natuurlijke personen, dus geen bedrijven of andere rechtspersonen, komen in aanmerking. Er geldt ook een maximum van 5.000 aandelen. En al wie na 1 juli dit jaar nog Fortis-aandelen kocht, valt ook uit de boot. De Raad van State waarschuwt in zijn advies aan de regering dat de criteria voor wie in aanmerking komt een mogelijke schending zijn van het gelijkheids- en non-discriminatieprincipe, vastgelegd in de Grondwet. Als sommige criteria niet kunnen worden verantwoord, zou de regering beter de hele regeling herzien, besluit de Raad van State.