Bitcoin is in ieder geval een interessant concept, maar de vraagtekens rond dat concept worden wel steeds groter. Op de eerste plaats is er de grote volatiliteit in de prijs. De beweeglijkheid in de prijs is zo groot dat de gemiddelde belegger er zich ongetwijfeld door zal laten afschrikken.

Daarnaast is er de betrokkenheid van Bitcoin bij verdachte transacties die ook heel wat mensen op afstand houdt. Het belangrijkste probleem is misschien niet de munt zelf, maar wel wie de virtuele munt koopt en verkoopt. Anders uitgedrukt: wie of wat jaagt de prijs van Bitcoin op? Het lijkt onwaarschijnlijk dat spaarders een dergelijke munt in een beleggingsportefeuille gericht op het pensioen zal opnemen.

Bitcoin is in ieder geval een interessant concept, maar de vraagtekens rond dat concept worden wel steeds groter. Op de eerste plaats is er de grote volatiliteit in de prijs. De beweeglijkheid in de prijs is zo groot dat de gemiddelde belegger er zich ongetwijfeld door zal laten afschrikken. Daarnaast is er de betrokkenheid van Bitcoin bij verdachte transacties die ook heel wat mensen op afstand houdt. Het belangrijkste probleem is misschien niet de munt zelf, maar wel wie de virtuele munt koopt en verkoopt. Anders uitgedrukt: wie of wat jaagt de prijs van Bitcoin op? Het lijkt onwaarschijnlijk dat spaarders een dergelijke munt in een beleggingsportefeuille gericht op het pensioen zal opnemen.