Vooral de vraag vanuit Azië naar goud en zilver bevindt zich nog steeds op zeer hoge niveaus, zeker na het recent herstel van de prijs. De verkoop in de Verenigde Staten zelf van zilveren American Eagle munten is relatief sterk gebleven: dit jaar werd er tot dusver 31,90 miljoen troy ounce verkocht.

Vorig jaar was dat 33,70 miljoen troy ounce. Volgens kenners van de markt zouden de verkopen van gouden en zilveren munten dit jaar een nieuw recordniveau kunnen bereiken. Hierbij dient opgemerkt dat de zilverprijs zich steeds volatieler gedraagt dan de goudprijs.

Vooral de vraag vanuit Azië naar goud en zilver bevindt zich nog steeds op zeer hoge niveaus, zeker na het recent herstel van de prijs. De verkoop in de Verenigde Staten zelf van zilveren American Eagle munten is relatief sterk gebleven: dit jaar werd er tot dusver 31,90 miljoen troy ounce verkocht. Vorig jaar was dat 33,70 miljoen troy ounce. Volgens kenners van de markt zouden de verkopen van gouden en zilveren munten dit jaar een nieuw recordniveau kunnen bereiken. Hierbij dient opgemerkt dat de zilverprijs zich steeds volatieler gedraagt dan de goudprijs.