Met een aandeel van 50 procent in de globale consumptie van REE speelt dat land volgens Royal Bank of Scotland een belangrijke rol in deze markt. Heel wat hybride voertuigen worden in Japan geproduceerd.

Door de aardbeving liggen veel fabrieken stil en de productiecapaciteit zal nog minstens enkele weken onder het normale niveau blijven.

Dit kan volgens Royal Bank of Scotland op korte termijn gevolgen hebben voor de vraag naar REE. Op langere termijn zal de wederopbouw eerder als gevolg hebben dat de vraag opnieuw toeneemt.

Met een aandeel van 50 procent in de globale consumptie van REE speelt dat land volgens Royal Bank of Scotland een belangrijke rol in deze markt. Heel wat hybride voertuigen worden in Japan geproduceerd. Door de aardbeving liggen veel fabrieken stil en de productiecapaciteit zal nog minstens enkele weken onder het normale niveau blijven. Dit kan volgens Royal Bank of Scotland op korte termijn gevolgen hebben voor de vraag naar REE. Op langere termijn zal de wederopbouw eerder als gevolg hebben dat de vraag opnieuw toeneemt.