Minister Peeters wil dat de banken hun steentje bijdragen aan het economisch herstel door meer geld vrij te stellen voor kredieten voor de bedrijven en voor projecten als de bouw van scholen.

Peeters vergeet daarbij wel te vermelden dat er vanuit de bedrijfswereld ook vraag moet zijn naar kredieten en die vraag zou momenteel relatief klein zijn.

Veel bedrijven zijn namelijk bang om in de toekomst te investeren. De positie van België in de ranking van meest concurrentiële landen spreekt daarbij boekdelen.

Ons land is in de top 20 weggezakt van de 15de naar de 17de plaats. De lijst wordt aangevoerd door Zwitersland, gevolgd door Singapore en Finland.

Ook de VS zijn overigens op de ranking, die door het World Economic Forum wordt opgesteld, eveneens van de 5de naar de 7de plaats gezakt.

ING: verkoop van belang voor ongeveer $ 3mrd

De verkoop van het belang van 54 mln aandelen in Capital One zal bij een koers van ongeveer $ 56 per aandeel een opbrengst van $ 3 mrd voor ING opleveren.

De verkoop zal plaatsvinden via een emissie in de Verenigde Staten. Het belang in Capital One was verkregen als onderdeel van de verkoop van ING Direct USA (totaal $ 9 mrd waarvan $ 6,3 mrd cash en $ 2,7 mrd in aandelen).

De boekwinst was op de oorspronkelijke deal Eur 0,5 mrd en bij de huidige hogere prijs van de aandelen Capital One van $ 56 tegen toen $ 49,29 behaalt ING een extra boekwinst van ongeveer $ 300 mln. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers op ING is houden in afwachting van de terugbetaling aan de Nederlandse overheid.

Minister Peeters wil dat de banken hun steentje bijdragen aan het economisch herstel door meer geld vrij te stellen voor kredieten voor de bedrijven en voor projecten als de bouw van scholen. Peeters vergeet daarbij wel te vermelden dat er vanuit de bedrijfswereld ook vraag moet zijn naar kredieten en die vraag zou momenteel relatief klein zijn. Veel bedrijven zijn namelijk bang om in de toekomst te investeren. De positie van België in de ranking van meest concurrentiële landen spreekt daarbij boekdelen. Ons land is in de top 20 weggezakt van de 15de naar de 17de plaats. De lijst wordt aangevoerd door Zwitersland, gevolgd door Singapore en Finland. Ook de VS zijn overigens op de ranking, die door het World Economic Forum wordt opgesteld, eveneens van de 5de naar de 7de plaats gezakt.ING: verkoop van belang voor ongeveer $ 3mrd De verkoop van het belang van 54 mln aandelen in Capital One zal bij een koers van ongeveer $ 56 per aandeel een opbrengst van $ 3 mrd voor ING opleveren. De verkoop zal plaatsvinden via een emissie in de Verenigde Staten. Het belang in Capital One was verkregen als onderdeel van de verkoop van ING Direct USA (totaal $ 9 mrd waarvan $ 6,3 mrd cash en $ 2,7 mrd in aandelen). De boekwinst was op de oorspronkelijke deal Eur 0,5 mrd en bij de huidige hogere prijs van de aandelen Capital One van $ 56 tegen toen $ 49,29 behaalt ING een extra boekwinst van ongeveer $ 300 mln. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers op ING is houden in afwachting van de terugbetaling aan de Nederlandse overheid.