Steel wijst op een negatief signaal bij de edelmetalen, waar meer bepaald de verkopen van zilveren munten in december is gedaald, nadat die verkopen tijdens de 11 maanden voordien waren gestegen.

Dat zou kunnen betekenen dat de beleggers vrezen dat de zilverprijs te sterk is gestegen. Daarnaast wijst Steel er op dat de verkopen van gouden munten in 2010 als geheel zijn gedaald.

De U.S. Mint verklaarde al op 2 januari dat de verkopen van American Eagles vorig jaar met 14% is gedaald tot 1,22 miljoen troy ounce. De verkopen van zilveren munten stegen op jaarbasis echter met 20% tot 34,63 miljoen munten.

Steel wijst op een negatief signaal bij de edelmetalen, waar meer bepaald de verkopen van zilveren munten in december is gedaald, nadat die verkopen tijdens de 11 maanden voordien waren gestegen. Dat zou kunnen betekenen dat de beleggers vrezen dat de zilverprijs te sterk is gestegen. Daarnaast wijst Steel er op dat de verkopen van gouden munten in 2010 als geheel zijn gedaald. De U.S. Mint verklaarde al op 2 januari dat de verkopen van American Eagles vorig jaar met 14% is gedaald tot 1,22 miljoen troy ounce. De verkopen van zilveren munten stegen op jaarbasis echter met 20% tot 34,63 miljoen munten.