Bovendien bevindt ook de vraag voor herfinanciering van bestaande woonkredieten zich op een dieptepunt en dit ondanks het feit dat de rente op hypothecaire leningen zijn op een bijna-dieptepunt bevindt.

In de week van 9 juli daalde de vraag naar nieuwe woonkredieten met 3,10%, zo blijkt uit de cijfers van de Mortgage Bankers Association. Hierbij is rekening gehouden met het effect van Independence Day als verlofdag.

Het was van december 1996 geleden dat de vraag naar woonkredieten nog zo laag was. De vraag naar herfinancieringen daalde met 2,90%, de totale vraag naar woonkredieten eveneens met 2,90%.

Veel kopers blijven aan de zijlijn wachten uit vrees dat de prijzen nog verder gaan dalen. Van een herstel van de Amerikaanse vastgoedmarkt is voorlopig nog geen sprake, zo blijkt opnieuw. Volgens de Standard & Poor's/Case-Shiller index zijn de huizenprijzen vanaf de piek vier jaar geleden al met 30% gedaald.

Bovendien bevindt ook de vraag voor herfinanciering van bestaande woonkredieten zich op een dieptepunt en dit ondanks het feit dat de rente op hypothecaire leningen zijn op een bijna-dieptepunt bevindt. In de week van 9 juli daalde de vraag naar nieuwe woonkredieten met 3,10%, zo blijkt uit de cijfers van de Mortgage Bankers Association. Hierbij is rekening gehouden met het effect van Independence Day als verlofdag. Het was van december 1996 geleden dat de vraag naar woonkredieten nog zo laag was. De vraag naar herfinancieringen daalde met 2,90%, de totale vraag naar woonkredieten eveneens met 2,90%. Veel kopers blijven aan de zijlijn wachten uit vrees dat de prijzen nog verder gaan dalen. Van een herstel van de Amerikaanse vastgoedmarkt is voorlopig nog geen sprake, zo blijkt opnieuw. Volgens de Standard & Poor's/Case-Shiller index zijn de huizenprijzen vanaf de piek vier jaar geleden al met 30% gedaald.