We legden de vraag voor aan de bekende Hasseltse juwelier Denis Van Esser. Deze adviseert om te kiezen voor diamanten van topkwaliteit, meer bepaald stenen van 1 karaat of meer. Deze gelden in zijn ogen als een zeer goede belegging.

Steeds meer beleggers kiezen als alternatief voor diamanten, vooral dan in Azië. Daar zijn diamanten evenals goud ongemeen populair geworden.

Het gevolg is dat de prijzen sinds begin 2010 met ongeveer 50% zijn gestegen. De diamantprijzen blijven bovendien stijgen als gevolg van de sterke Aziatische vraag, het einde is zeker nog niet in zicht.

De prijsstijging raakte volgens Van Esser in de afgelopen maanden nog in een stroomversnelling, vooral het laatste halfjaar vloog de diamantprijs door het plafond. Dat geldt zowel voor geslepen als voor ruwe diamanten.

Diamanten van topkwaliteit kosten steeds meer

Diamanten van topkwaliteit kosten steeds meer, voor een geslepen diamant van 5 karaat of 1 gram moet tegenwoordig ongeveer 150.000 dollar per karaat worden betaald.

Volgens PolishedPrices, dat de groothandelsprijzen afficheert, was dat een jaar geleden nog maar 100 tot 120.000 dollar. Andere categorieën van ruwe en geslepen diamanten zijn eveneens fors duurder geworden.

De markt voor ruwe diamanten werd enkele jaren geleden door de crisis dooreengeschud, maar ze herstelde zich onder andere dankzij het feit dat De Beers en andere producenten hun productie niet meer volledig op de markt brachten.

Het zijn volgens Van Esser echter vooral de onderste segmenten van de markt die de klappen hebben opgelopen, diamanten van topkwaliteit ondervonden tot dusver weinig of geen hinder van de crisis.

We legden de vraag voor aan de bekende Hasseltse juwelier Denis Van Esser. Deze adviseert om te kiezen voor diamanten van topkwaliteit, meer bepaald stenen van 1 karaat of meer. Deze gelden in zijn ogen als een zeer goede belegging. Steeds meer beleggers kiezen als alternatief voor diamanten, vooral dan in Azië. Daar zijn diamanten evenals goud ongemeen populair geworden. Het gevolg is dat de prijzen sinds begin 2010 met ongeveer 50% zijn gestegen. De diamantprijzen blijven bovendien stijgen als gevolg van de sterke Aziatische vraag, het einde is zeker nog niet in zicht. De prijsstijging raakte volgens Van Esser in de afgelopen maanden nog in een stroomversnelling, vooral het laatste halfjaar vloog de diamantprijs door het plafond. Dat geldt zowel voor geslepen als voor ruwe diamanten. Diamanten van topkwaliteit kosten steeds meer Diamanten van topkwaliteit kosten steeds meer, voor een geslepen diamant van 5 karaat of 1 gram moet tegenwoordig ongeveer 150.000 dollar per karaat worden betaald. Volgens PolishedPrices, dat de groothandelsprijzen afficheert, was dat een jaar geleden nog maar 100 tot 120.000 dollar. Andere categorieën van ruwe en geslepen diamanten zijn eveneens fors duurder geworden. De markt voor ruwe diamanten werd enkele jaren geleden door de crisis dooreengeschud, maar ze herstelde zich onder andere dankzij het feit dat De Beers en andere producenten hun productie niet meer volledig op de markt brachten. Het zijn volgens Van Esser echter vooral de onderste segmenten van de markt die de klappen hebben opgelopen, diamanten van topkwaliteit ondervonden tot dusver weinig of geen hinder van de crisis.