Bovendien is de bezorgdheid toegenomen dat China - dat eveneens met overproductie wordt geconfronteerd - het overtollige staal op de Amerikaanse markt gaat dumpen.

De staalprijzen in de Verenigde Staten zijn beginnen na te dalen na maandenlang stabiel te zijn gebleven. Dat is geen goed signaal, gezien de vertraging van de activiteiten in de fabriekssector en gezien het afnemend consumentenvertrouwen.

De Amerikaanse staalproducenten waren hun productie opnieuw beginnen op te bouwen, na die tijdens de recessie fors te hebben afgebouwd. De Chinezen zijn echter volop staal blijven produceren, zodat er nu een overschot op de markt is.

Bovendien is de bezorgdheid toegenomen dat China - dat eveneens met overproductie wordt geconfronteerd - het overtollige staal op de Amerikaanse markt gaat dumpen. De staalprijzen in de Verenigde Staten zijn beginnen na te dalen na maandenlang stabiel te zijn gebleven. Dat is geen goed signaal, gezien de vertraging van de activiteiten in de fabriekssector en gezien het afnemend consumentenvertrouwen. De Amerikaanse staalproducenten waren hun productie opnieuw beginnen op te bouwen, na die tijdens de recessie fors te hebben afgebouwd. De Chinezen zijn echter volop staal blijven produceren, zodat er nu een overschot op de markt is.