In een volgende fase heeft de recessie de vraag naar brandstof op een lager pitje gezet. Voor 2008 daalde de vraag naar olie met 6% tot 19,40 miljoen vaten per dag, waarbij er minder vraag was naar alle belangrijke olieproducten.

De cijfers zijn afkomstig van het American Petroleum Institute, dat berekende dat de vraag gasoline met 3,30%. Blijkt dat de Amerikanen het minste benzine voor de afgelopen vijf jaar gebruikten.

De terugval in de VS-vraag naar brandstof bleef volgens API voldoende om de stijging van de vraag in de groeilanden te neutraliseren. Per saldo was er dus minder vraag naar olie.

In een volgende fase heeft de recessie de vraag naar brandstof op een lager pitje gezet. Voor 2008 daalde de vraag naar olie met 6% tot 19,40 miljoen vaten per dag, waarbij er minder vraag was naar alle belangrijke olieproducten. De cijfers zijn afkomstig van het American Petroleum Institute, dat berekende dat de vraag gasoline met 3,30%. Blijkt dat de Amerikanen het minste benzine voor de afgelopen vijf jaar gebruikten. De terugval in de VS-vraag naar brandstof bleef volgens API voldoende om de stijging van de vraag in de groeilanden te neutraliseren. Per saldo was er dus minder vraag naar olie.