Dit kan erop wijzen dat inflatie en economische groei laag zullen blijven. We verwachten dan ook dat centrale banken (de ECB en Fed) beleidsrentes voor een lange periode op extreem lage niveaus zullen houden.

Een neerwaartse herziening van de Chinese leading indicators, zwakker dan verwachte macro-economische cijfers in Japan, een daling van consumentenvertrouwen in de VS en aanhoudende zorgen over Europese staatsschulden leidden volgens NIBC Markets Roundup tot een dalende vraag naar risicovollere activa.

In focus deze week:

- ISM non-manufacturing index, VS (vandaag)

- Vergadering ECB (donderdag)

- Vergadering Bank of England (donderdag)

Dit kan erop wijzen dat inflatie en economische groei laag zullen blijven. We verwachten dan ook dat centrale banken (de ECB en Fed) beleidsrentes voor een lange periode op extreem lage niveaus zullen houden. Een neerwaartse herziening van de Chinese leading indicators, zwakker dan verwachte macro-economische cijfers in Japan, een daling van consumentenvertrouwen in de VS en aanhoudende zorgen over Europese staatsschulden leidden volgens NIBC Markets Roundup tot een dalende vraag naar risicovollere activa. In focus deze week: - ISM non-manufacturing index, VS (vandaag) - Vergadering ECB (donderdag) - Vergadering Bank of England (donderdag)