De vraag naar platina en palladium vertraagt alleszins en dat houdt uiteraard verband met de situatie in de autosector. Die is een grote verbruiker van platina en palladium in autokatalysatoren.

Jeremy East, head of commodity derivatives trading bij Standard Chartered, is van mening dat er opnieuw industriële vraag is naar platina vanaf 1700 dollar en voor palladium vanaf 735 dollar per troy ounce.

De autosector heeft de weerslag ondervonden van de Japanse aardbeving, terwijl daarnaast ook de hoge prijzen voor platina en palladium kopers afschrikken.

De vraag naar platina en palladium vertraagt alleszins en dat houdt uiteraard verband met de situatie in de autosector. Die is een grote verbruiker van platina en palladium in autokatalysatoren. Jeremy East, head of commodity derivatives trading bij Standard Chartered, is van mening dat er opnieuw industriële vraag is naar platina vanaf 1700 dollar en voor palladium vanaf 735 dollar per troy ounce. De autosector heeft de weerslag ondervonden van de Japanse aardbeving, terwijl daarnaast ook de hoge prijzen voor platina en palladium kopers afschrikken.