De toespelingen die Federal Reserve Chairman Ben Bernanke op 22 mei maakte vormen een dergelijk omslagpunt. De stijgende rente die erop volgde, leidde tot verliezen voor de meeste obligatiebeleggers en een uitstroom uit obligaties als beleggingscategorie.

Toch zijn er aanwijzingen dat beleggingen in obligaties op de middellange termijn weer zullen toenemen. Historisch gezien zijn obligaties stabieler dan aandelen.

Particuliere beleggers mogen in groten getale naar de uitgang rennen, inmiddels zijn veel Amerikaanse institutionele beleggers langerlopende obligaties aan het opkopen.

Verschillende factoren wijzen op groeiende vraag naar vastrentende waarden op de middellange termijn.

De vraag zal onder meer toenemen door het groeiend aantal gepensioneerden in de ontwikkelde landen die gebaat zijn bij de gestage inkomsten die obligaties kunnen opleveren, en van het groeiend aantal bemiddelde burgers in opkomende landen.

De toespelingen die Federal Reserve Chairman Ben Bernanke op 22 mei maakte vormen een dergelijk omslagpunt. De stijgende rente die erop volgde, leidde tot verliezen voor de meeste obligatiebeleggers en een uitstroom uit obligaties als beleggingscategorie. Toch zijn er aanwijzingen dat beleggingen in obligaties op de middellange termijn weer zullen toenemen. Historisch gezien zijn obligaties stabieler dan aandelen. Particuliere beleggers mogen in groten getale naar de uitgang rennen, inmiddels zijn veel Amerikaanse institutionele beleggers langerlopende obligaties aan het opkopen. Verschillende factoren wijzen op groeiende vraag naar vastrentende waarden op de middellange termijn. De vraag zal onder meer toenemen door het groeiend aantal gepensioneerden in de ontwikkelde landen die gebaat zijn bij de gestage inkomsten die obligaties kunnen opleveren, en van het groeiend aantal bemiddelde burgers in opkomende landen.