De diamant in kwestie is de Archduke Joseph Diamond, die op een veiling in Genève op 13 november werd verkocht.

De Hasseltse juwelier Denis Van Esser merkt op dat de diamant afkomstig is van de Golconda mijnen in India, dezelfde mijnen waar ook de Koh-i- Noor van 105,60 karaat destijds werd ontdekt.

Deze maakt nu deel uit van de Britse kroonjuwelen. De Archduke Joseph Diamond is de grootste diamant uit dit veld dat ooit onder de hamer kwam.

Volgens Van Esser worden topdiamanten momenteel erg gezocht, ze worden ook door beleggers gekocht als een bescherming tegen een mogelijke ontwaarding van het geld.

Hij verwacht dat de prijzen voor diamanten in de komende maanden hoog zullen blijven, met zelfs de kans op verdere prijsstijgingen.

De diamant in kwestie is de Archduke Joseph Diamond, die op een veiling in Genève op 13 november werd verkocht. De Hasseltse juwelier Denis Van Esser merkt op dat de diamant afkomstig is van de Golconda mijnen in India, dezelfde mijnen waar ook de Koh-i- Noor van 105,60 karaat destijds werd ontdekt. Deze maakt nu deel uit van de Britse kroonjuwelen. De Archduke Joseph Diamond is de grootste diamant uit dit veld dat ooit onder de hamer kwam. Volgens Van Esser worden topdiamanten momenteel erg gezocht, ze worden ook door beleggers gekocht als een bescherming tegen een mogelijke ontwaarding van het geld. Hij verwacht dat de prijzen voor diamanten in de komende maanden hoog zullen blijven, met zelfs de kans op verdere prijsstijgingen.