Een regering onder leiding van Ichiro Ozawa zal namelijk iets moeten ondernemen om de kwakkelende economische groei nieuw leven in te blazen. Als gevolg van de tegenvallende veiling steeg het rendement op Japanse staatsobligaties tot weer boven 1%.

Ichiro Ozawa heeft de huidige premier Naoto Kan uitgedaagd, met het voorzitterschap van de partij als inzet. De verkiezing van de nieuwe voorzitter gebeurt op 14 september.

De winnaar van de verkiezing zal de nieuwe Japanse premier worden. Het was overigens de laatste veiling van Japans schatkistpapier voor de verkiezing plaatsvindt.

Een regering onder leiding van Ichiro Ozawa zal namelijk iets moeten ondernemen om de kwakkelende economische groei nieuw leven in te blazen. Als gevolg van de tegenvallende veiling steeg het rendement op Japanse staatsobligaties tot weer boven 1%. Ichiro Ozawa heeft de huidige premier Naoto Kan uitgedaagd, met het voorzitterschap van de partij als inzet. De verkiezing van de nieuwe voorzitter gebeurt op 14 september. De winnaar van de verkiezing zal de nieuwe Japanse premier worden. Het was overigens de laatste veiling van Japans schatkistpapier voor de verkiezing plaatsvindt.