Vorig jaar was dat opgelopen tot 4,80 miljard bushels. Dat is een factor die volgens Sanow de graanprijs in de komende jaren zal blijven ondersteunen. Daarnaast is China een belangrijke invoerder van graan geworden.

Als gevolg van beide factoren samen is de graanprijs sinds augustus 2010 met ongeveer 80% gestegen. Sanow rekent er op dat ook 2011 prijsstijgingen te zien zal geven.

De Amerikaanse graanoogst was kleiner dan verwacht en daardoor wordt het aanbod nogmaals krapper. Volgens Sanow kan het nog jaren duren alvorens de balans tussen vraag en aanbod opnieuw is hersteld.

Vorig jaar was dat opgelopen tot 4,80 miljard bushels. Dat is een factor die volgens Sanow de graanprijs in de komende jaren zal blijven ondersteunen. Daarnaast is China een belangrijke invoerder van graan geworden. Als gevolg van beide factoren samen is de graanprijs sinds augustus 2010 met ongeveer 80% gestegen. Sanow rekent er op dat ook 2011 prijsstijgingen te zien zal geven. De Amerikaanse graanoogst was kleiner dan verwacht en daardoor wordt het aanbod nogmaals krapper. Volgens Sanow kan het nog jaren duren alvorens de balans tussen vraag en aanbod opnieuw is hersteld.