Daarmee wordt nogmaals de vinger op een zere plek gelegd. De prijs voor papieren goud wordt namelijk op een dusdanige manier gemanipuleerd dat de goudprijs vorig jaar een forse correctie moest ondergaan, terwijl er lange wachttijden bestonden om gouden munten te pakken te krijgen.

Maar misschien ligt ook hier één van de redenen waarom de goudprijs niet stijgt. De overheden bieden hun gouden munten in dergelijk grote hoeveelheden aan dat de prijs onder druk blijft staan. Maar vroeg of laat zal de goudprijs toch moeten gaan stijgen wanneer de vraag zo groot blijft.

Daarmee wordt nogmaals de vinger op een zere plek gelegd. De prijs voor papieren goud wordt namelijk op een dusdanige manier gemanipuleerd dat de goudprijs vorig jaar een forse correctie moest ondergaan, terwijl er lange wachttijden bestonden om gouden munten te pakken te krijgen. Maar misschien ligt ook hier één van de redenen waarom de goudprijs niet stijgt. De overheden bieden hun gouden munten in dergelijk grote hoeveelheden aan dat de prijs onder druk blijft staan. Maar vroeg of laat zal de goudprijs toch moeten gaan stijgen wanneer de vraag zo groot blijft.