De overname is precies bedoeld om tegemoet te komen aan die grote vraag. Vroeg of laat moet de interesse voor fysiek goud toch een min of meer betrouwbare bodem onder de goudprijs leggen.

De World Gold Council ziet trouwens nog een reden waarom de goudprijs op relatief korte termijn zou kunnen stabiliseren.

Een kleiner aanbod aan herbruikt goud brengt mee dat de verhouding tussen vraag en aanbod langzamerhand weer in het voordeel van de vraag overhelt. Anderzijds is het nog steeds dat zo dat ETF's zoals SPDR Gold Trust hun posities in goud blijven afbouwen.

De overname is precies bedoeld om tegemoet te komen aan die grote vraag. Vroeg of laat moet de interesse voor fysiek goud toch een min of meer betrouwbare bodem onder de goudprijs leggen. De World Gold Council ziet trouwens nog een reden waarom de goudprijs op relatief korte termijn zou kunnen stabiliseren. Een kleiner aanbod aan herbruikt goud brengt mee dat de verhouding tussen vraag en aanbod langzamerhand weer in het voordeel van de vraag overhelt. Anderzijds is het nog steeds dat zo dat ETF's zoals SPDR Gold Trust hun posities in goud blijven afbouwen.