Aanleiding voor de vertraging in de vraag is de stijging van de goudprijs, waardoor gouden juwelen fors duurder worden. S. Ravi Kant, executive vice president bij Titan Industries Ltd, stelt vast dat de consumenten een afwachtende houding aannemen.

Die afwachtende houding heeft te maken met de mogelijkheid van een correctie in de goudprijs. Blijft die uit, dan gaan de kopers onvermijdelijk opnieuw naar de markt komen.

Indiërs zijn namelijk fanatieke kopers van gouden juwelen. Vorige week is in India het festivalseizoen begonnen en dat is traditioneel een periode dat er veel vraag is naar gouden juwelen.

De koers van Titan Industries is dit jaar op de beurs van Mumbai meer dan verdubbeld, tegenover een stijging met slechts 56% voor de Bombay Stock Exchange BSE Consumer Durables Index.

Aanleiding voor de vertraging in de vraag is de stijging van de goudprijs, waardoor gouden juwelen fors duurder worden. S. Ravi Kant, executive vice president bij Titan Industries Ltd, stelt vast dat de consumenten een afwachtende houding aannemen. Die afwachtende houding heeft te maken met de mogelijkheid van een correctie in de goudprijs. Blijft die uit, dan gaan de kopers onvermijdelijk opnieuw naar de markt komen. Indiërs zijn namelijk fanatieke kopers van gouden juwelen. Vorige week is in India het festivalseizoen begonnen en dat is traditioneel een periode dat er veel vraag is naar gouden juwelen. De koers van Titan Industries is dit jaar op de beurs van Mumbai meer dan verdubbeld, tegenover een stijging met slechts 56% voor de Bombay Stock Exchange BSE Consumer Durables Index.