De vraag naar goud is in het derde kwartaal namelijk met 21% gedaald, waarbij de beleggers op grote schaal hun posities in goud blijven afbouwen. De World Gold Council merkt op dat deze evolutie gepaard gaat met een vertraging in de aankopen van goud door de centrale banken.

De vraag naar goud bedroeg in het derde kwartaal nog 868,50 ton, ten opzichte van 1101,40 ton tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Volgens de World Gold Council trokken de beleggers 118,70 ton goud uit of ETF's en vergelijkbare producten. De aankopen van de centrale banken daalden anderzijds met 17%.

Dit jaar is de goudprijs met ruim een kwart gedaald, waarbij het edelmetaal vanaf april in een bear markt belandde. Veel beleggers zijn het vertrouwen in het goud kwijtgeraakt vanwege de sterke prestaties geleverd door de beurzen en vanwege het uitblijven van inflatie.

De vraag naar goud is in het derde kwartaal namelijk met 21% gedaald, waarbij de beleggers op grote schaal hun posities in goud blijven afbouwen. De World Gold Council merkt op dat deze evolutie gepaard gaat met een vertraging in de aankopen van goud door de centrale banken. De vraag naar goud bedroeg in het derde kwartaal nog 868,50 ton, ten opzichte van 1101,40 ton tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Volgens de World Gold Council trokken de beleggers 118,70 ton goud uit of ETF's en vergelijkbare producten. De aankopen van de centrale banken daalden anderzijds met 17%. Dit jaar is de goudprijs met ruim een kwart gedaald, waarbij het edelmetaal vanaf april in een bear markt belandde. Veel beleggers zijn het vertrouwen in het goud kwijtgeraakt vanwege de sterke prestaties geleverd door de beurzen en vanwege het uitblijven van inflatie.