Tijdens het tweede kwartaal van 2012 bedroeg de totale wereldwijde vraag naar goud nog 990 ton. Dat is een daling met 76 ton of 7%.

Zowel de vraag naar goud voor juwelen als de vraag vanuit beleggingsstandpunt viel fors terug, in het eerste geval was er sprake van een daling met 72,30 ton tot 418,30 ton en in het tweede geval met 88,30 ton tot 302 ton.

Onzekerheid over de tweede helft van het jaar

Marcus Grubb, managing director for investment research bij de World Gold Council, verwacht over het volledige jaar nog steeds een groei van de vraag, maar die vraag zal in belangrijke mate afhankelijk zijn van de maatregelen die door de centrale banken worden genomen.

Bovendien valt het nog af te wachten of de vraag vanuit India opnieuw zal aantrekken. Volgens Grubb is India al enkele jaren de wild card op de goudmarkt, veel meer dan China. Het seizoen van de feesten staat in India voor de deur en dat zou normaliter tot een verhoogde vraag moeten leiden.

Tijdens het tweede kwartaal van 2012 bedroeg de totale wereldwijde vraag naar goud nog 990 ton. Dat is een daling met 76 ton of 7%. Zowel de vraag naar goud voor juwelen als de vraag vanuit beleggingsstandpunt viel fors terug, in het eerste geval was er sprake van een daling met 72,30 ton tot 418,30 ton en in het tweede geval met 88,30 ton tot 302 ton. Onzekerheid over de tweede helft van het jaarMarcus Grubb, managing director for investment research bij de World Gold Council, verwacht over het volledige jaar nog steeds een groei van de vraag, maar die vraag zal in belangrijke mate afhankelijk zijn van de maatregelen die door de centrale banken worden genomen. Bovendien valt het nog af te wachten of de vraag vanuit India opnieuw zal aantrekken. Volgens Grubb is India al enkele jaren de wild card op de goudmarkt, veel meer dan China. Het seizoen van de feesten staat in India voor de deur en dat zou normaliter tot een verhoogde vraag moeten leiden.