Zowel beleggingsfondsen (exchange-traded funds) als centrale banken kochten minder goud. Er was echter ook goed nieuws, want de vraag naar gouden staven en munten bleef hoog. Daarnaast vertoonde de vraag naar juwelen nog altijd een stijgende trend.

De totale vraag bedroeg over het voorbije kwartaal nog 856,30 ton, ten opzichte van 974,60 ton twaalf maanden voordien. De vraag in India steeg met 71%, die in China met 87%. Maar anderzijds lag de vraag vanuit de centrale banken 57% lager dan vorig jaar.

De stijging van de goudprijs in de afgelopen dagen kan echter de katalysator worden die de goudmarkt nodig heeft om de vraag weer te doen aantrekken.

Zowel beleggingsfondsen (exchange-traded funds) als centrale banken kochten minder goud. Er was echter ook goed nieuws, want de vraag naar gouden staven en munten bleef hoog. Daarnaast vertoonde de vraag naar juwelen nog altijd een stijgende trend. De totale vraag bedroeg over het voorbije kwartaal nog 856,30 ton, ten opzichte van 974,60 ton twaalf maanden voordien. De vraag in India steeg met 71%, die in China met 87%. Maar anderzijds lag de vraag vanuit de centrale banken 57% lager dan vorig jaar. De stijging van de goudprijs in de afgelopen dagen kan echter de katalysator worden die de goudmarkt nodig heeft om de vraag weer te doen aantrekken.