Voor een troy ounce goud werd vanmorgen 926 dollar betaald. De opgeslagen voorraden in de SPDR Gold Trust zijn met 1,40% gedaald tot 1094,54 metrische ton. Dat betekent dat er minder vraag was naar goud vanuit beleggingsstandpunt.

Anderzijds is ook de vraag naar goud voor juwelen zwak, zeker wanneer de goudprijs boven het niveau van 900 dollar per troy ounce noteert. Momenteel lijkt dan ook een katalysator te ontbreken die de goudprijs naar hogere regionen kan tillen.

Op 3 juni bereikte de goudprijs een piek voor de afgelopen drie maanden op 990 dollar, op een moment dat de olieprijs steeg tot 70 dollar en de dollarkoers opnieuw verzwakte.

India kocht in de zes maanden tot en met 30 juni 63,80 ton goud en dat is ruim de helft minder dan de 139 ton die vorig jaar werd verkocht. De cijfers zijn afkomstig van de Bombay Bullion Association. In juni importeerde India 12 ton goud.

De Chinese goudreserves waren dan weer ongewijzigd in juni ten opzichte van drie maanden voordien, zo bleek uit een rapport van de People's Bank of China. Die heeft nu 33,89 miljoen troy ounce goud in voorraad, wat overeenstemt met 1054 metrische ton.

Voor een troy ounce goud werd vanmorgen 926 dollar betaald. De opgeslagen voorraden in de SPDR Gold Trust zijn met 1,40% gedaald tot 1094,54 metrische ton. Dat betekent dat er minder vraag was naar goud vanuit beleggingsstandpunt. Anderzijds is ook de vraag naar goud voor juwelen zwak, zeker wanneer de goudprijs boven het niveau van 900 dollar per troy ounce noteert. Momenteel lijkt dan ook een katalysator te ontbreken die de goudprijs naar hogere regionen kan tillen. Op 3 juni bereikte de goudprijs een piek voor de afgelopen drie maanden op 990 dollar, op een moment dat de olieprijs steeg tot 70 dollar en de dollarkoers opnieuw verzwakte. India kocht in de zes maanden tot en met 30 juni 63,80 ton goud en dat is ruim de helft minder dan de 139 ton die vorig jaar werd verkocht. De cijfers zijn afkomstig van de Bombay Bullion Association. In juni importeerde India 12 ton goud. De Chinese goudreserves waren dan weer ongewijzigd in juni ten opzichte van drie maanden voordien, zo bleek uit een rapport van de People's Bank of China. Die heeft nu 33,89 miljoen troy ounce goud in voorraad, wat overeenstemt met 1054 metrische ton.