De organisatie wijt de gestegen vraag naar goud vooral aan een toegenomen belangstelling van de kant van de beleggers. Volgens de World Gold Council kan aanhoudende economische onzekerheid de vraag naar goud nog doen toenemen.

De vraag vanuit exchange-traded funds die in goud beleggen steeg tijdens het tweede kwartaal met 414%, de vraag van kleine beleggers met 29%. De World Gold Council groepeert de grootste goudmijnen in de wereld.

Jason Toussaint, managing director bij de World Gold Council, noemt goud de ultieme diversificatie. De correlatie tussen goud en Amerikaanse aandelen is volgens hem nul.

De goudprijs piekte op 18 juni op 1258,30 dollar per troy ounce op de New York Mercantile Exchange. Die piekprijs heeft de vraag naar goud voor juwelen doen dalen, meer bepaald met 5% tijdens het tweede kwartaal.

De organisatie wijt de gestegen vraag naar goud vooral aan een toegenomen belangstelling van de kant van de beleggers. Volgens de World Gold Council kan aanhoudende economische onzekerheid de vraag naar goud nog doen toenemen. De vraag vanuit exchange-traded funds die in goud beleggen steeg tijdens het tweede kwartaal met 414%, de vraag van kleine beleggers met 29%. De World Gold Council groepeert de grootste goudmijnen in de wereld. Jason Toussaint, managing director bij de World Gold Council, noemt goud de ultieme diversificatie. De correlatie tussen goud en Amerikaanse aandelen is volgens hem nul. De goudprijs piekte op 18 juni op 1258,30 dollar per troy ounce op de New York Mercantile Exchange. Die piekprijs heeft de vraag naar goud voor juwelen doen dalen, meer bepaald met 5% tijdens het tweede kwartaal.