Hij bekeek de situatie in E7 - de zeven landen in de wereld met de grootste bevolking. E7 is vier keer bevolkt dan G7 en de inkomens in deze landen blijven nog altijd stijgen.

Een punt van overeenkomst is dat alle zeven landen goud wordt gekocht voor zowel monetaire redenen als voor de aanmaak van juwelen. In de belangrijkste van de E7 landen staat een feestseizoen voor de deur.

Allereerst is er de Ramadan, op het einde van welke vastenperiode er massaal goud wordt gekocht. Daarna is er Diwali in India, vervolgens Kerstmis en Chinees Nieuwjaar. De vraag naar goud kan dus groot blijven vanaf augustus tot en met de eerste week van februari.

Hij bekeek de situatie in E7 - de zeven landen in de wereld met de grootste bevolking. E7 is vier keer bevolkt dan G7 en de inkomens in deze landen blijven nog altijd stijgen. Een punt van overeenkomst is dat alle zeven landen goud wordt gekocht voor zowel monetaire redenen als voor de aanmaak van juwelen. In de belangrijkste van de E7 landen staat een feestseizoen voor de deur. Allereerst is er de Ramadan, op het einde van welke vastenperiode er massaal goud wordt gekocht. Daarna is er Diwali in India, vervolgens Kerstmis en Chinees Nieuwjaar. De vraag naar goud kan dus groot blijven vanaf augustus tot en met de eerste week van februari.