Daarmee stond de vraag op een dieptepunt voor de afgelopen vier jaar, dit op basis van de cijfers verstrekt door de World Gold Council. Vooral de ETF's, de Amerikaanse beleggingsfondsen die de kans bieden om in fysiek goud te beleggen, zagen een enorme outflow.

Bijgevolg waren deze fondsen verplicht om goud te verkopen. De World Gold Council verwacht dat 2014 een beter jaar zal worden voor het goud, vooral als gevolg van de alsmaar groeiende vraag naar goud vanuit China. Vorig jaar oversteeg de vraag naar goud in China voor het eerst de kaap van 1000 ton.

Daarmee stond de vraag op een dieptepunt voor de afgelopen vier jaar, dit op basis van de cijfers verstrekt door de World Gold Council. Vooral de ETF's, de Amerikaanse beleggingsfondsen die de kans bieden om in fysiek goud te beleggen, zagen een enorme outflow. Bijgevolg waren deze fondsen verplicht om goud te verkopen. De World Gold Council verwacht dat 2014 een beter jaar zal worden voor het goud, vooral als gevolg van de alsmaar groeiende vraag naar goud vanuit China. Vorig jaar oversteeg de vraag naar goud in China voor het eerst de kaap van 1000 ton.