De westerse beleggers verkopen niet langer goud, de outflow uit de Amerikaanse ETF's (op de beurs verhandelde fondsen die in goud beleggen, is stilgevallen. Maar anderzijds is ook de vraag naar goud vanuit Azië tijdens het eerste kwartaal gedaald. De Aziaten kopen weliswaar nog goud, maar niet meer zo veel als vorig jaar.

China, de grootste consument van goud in de wereld, kocht tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 18% minder goud. Volgens de World Gold Council daalde de vraag in China naar gouden staven en munten met 55%, terwijl in India een daling met 28% werd opgetekend.

De westerse beleggers verkopen niet langer goud, de outflow uit de Amerikaanse ETF's (op de beurs verhandelde fondsen die in goud beleggen, is stilgevallen. Maar anderzijds is ook de vraag naar goud vanuit Azië tijdens het eerste kwartaal gedaald. De Aziaten kopen weliswaar nog goud, maar niet meer zo veel als vorig jaar. China, de grootste consument van goud in de wereld, kocht tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 18% minder goud. Volgens de World Gold Council daalde de vraag in China naar gouden staven en munten met 55%, terwijl in India een daling met 28% werd opgetekend.