Als gevolg van het optrekken van de importbelasting is de vraag naar goud in Indië vorig jaar maar met 4,80% gegroeid. Het betreft echter alleen het officiële cijfer, want er is in het land een gigantische zwarte markt voor goud ontstaan. Smokkel van goud is een zeer lucratieve bezigheid geworden.

In China stelt zich het probleem van de invoerheffing nog niet, maar de Chinese regering zou zich wel eens kunnen laten inspireren door het voorbeeld van de Indische. Wanneer er ook in China invoerbeperkingen komen, zou dat wel eens zwaar op de goudprijs kunnen gaan wegen.

Als gevolg van het optrekken van de importbelasting is de vraag naar goud in Indië vorig jaar maar met 4,80% gegroeid. Het betreft echter alleen het officiële cijfer, want er is in het land een gigantische zwarte markt voor goud ontstaan. Smokkel van goud is een zeer lucratieve bezigheid geworden. In China stelt zich het probleem van de invoerheffing nog niet, maar de Chinese regering zou zich wel eens kunnen laten inspireren door het voorbeeld van de Indische. Wanneer er ook in China invoerbeperkingen komen, zou dat wel eens zwaar op de goudprijs kunnen gaan wegen.