Zhang Yongtao, vice chairman van de China Gold Association, is van mening dat de vraag naar goud dit jaar boven 1000 ton zal blijven. Vorig jaar kochten de Chinezen 1176 ton. De vraag naar goud kan volgens Zhang groot blijven zolang de Chinese economie met 7% op jaarbasis blijft groeien.

Wat de productie van goud betreft, China is momenteel de grootste goudproducent in de wereld, wordt gerekend op een stabiele productie ten opzichte van vorig jaar. Dat betekent volgens Zhang dat ook voor jaar op een productie van 428,16 ton mag gerekend worden.

Zhang Yongtao, vice chairman van de China Gold Association, is van mening dat de vraag naar goud dit jaar boven 1000 ton zal blijven. Vorig jaar kochten de Chinezen 1176 ton. De vraag naar goud kan volgens Zhang groot blijven zolang de Chinese economie met 7% op jaarbasis blijft groeien. Wat de productie van goud betreft, China is momenteel de grootste goudproducent in de wereld, wordt gerekend op een stabiele productie ten opzichte van vorig jaar. Dat betekent volgens Zhang dat ook voor jaar op een productie van 428,16 ton mag gerekend worden.