De vraag naar goud in China en India blijkt onverzadigbaar, in zoverre dat volgens Bloomberg UBS en Deutsche Bank nieuwe opslagplaatsen voor goud in de regio hebben geopend. De tot dusver beschikbare kluizen waren tot de nok toe gevuld met goud en andere edelmetalen.

Ook in India blijft de vraag naar goud groot, ondanks de verhoging van de invoerheffing door de regering. Er wordt nu op grote schaal goud richting India gesmokkeld. De gesmokkelde hoeveelheden zijn zo groot dat de Indische regering overweegt om de maatregelen opnieuw af te schaffen.

De vraag naar goud in China en India blijkt onverzadigbaar, in zoverre dat volgens Bloomberg UBS en Deutsche Bank nieuwe opslagplaatsen voor goud in de regio hebben geopend. De tot dusver beschikbare kluizen waren tot de nok toe gevuld met goud en andere edelmetalen. Ook in India blijft de vraag naar goud groot, ondanks de verhoging van de invoerheffing door de regering. Er wordt nu op grote schaal goud richting India gesmokkeld. De gesmokkelde hoeveelheden zijn zo groot dat de Indische regering overweegt om de maatregelen opnieuw af te schaffen.