Op jaarbasis daalde de vraag naar goud met 4% tot 4405,50 dollar. De trend die de World Gold Council vaststelt, is dus tweeledig: enerzijds minder verkochte kilo's maar anderzijds meer opbrengsten uit de verkoop van goud als gevolg van de gestegen goudprijs.

Een grotere vraag vanwege de beleggers en de centrale banken konden echter een terugval in de consumentenvraag niet compenseren.

De vraag naar goud was vorig jaar niettemin 15% hoger dan het gemiddelde over de afgelopen vijf jaar. In het vierde kwartaal bedroeg de vraag naar goud wereldwijd 1195,90 ton, na het derde kwartaal van 2011 de grootste vraag ooit. India was goed voor 11% van de stijging op jaarbasis naar goud.

Op jaarbasis daalde de vraag naar goud met 4% tot 4405,50 dollar. De trend die de World Gold Council vaststelt, is dus tweeledig: enerzijds minder verkochte kilo's maar anderzijds meer opbrengsten uit de verkoop van goud als gevolg van de gestegen goudprijs. Een grotere vraag vanwege de beleggers en de centrale banken konden echter een terugval in de consumentenvraag niet compenseren. De vraag naar goud was vorig jaar niettemin 15% hoger dan het gemiddelde over de afgelopen vijf jaar. In het vierde kwartaal bedroeg de vraag naar goud wereldwijd 1195,90 ton, na het derde kwartaal van 2011 de grootste vraag ooit. India was goed voor 11% van de stijging op jaarbasis naar goud.