Volgens Thomson Reuters GFMS zal de vraag naar goud in de tweede helft van dit jaar waarschijnlijk nog maar 2237 ton bedragen, ten opzichte van 2309 ton in dezelfde periode van vorig jaar. In de eerste zes maanden van dit jaar was die vraag 2533 ton.

De verkopen van gouden staven, die zich op een recordniveau bevond, is teruggevallen en ook de vraag vanuit de centrale banken bevindt zich op een lager pitje. Het goud aangehouden door de SPDR Gold Trust, de grootste goud-ETF, is in de afgelopen weken ongeveer gestabiliseerd.

Volgens Thomson Reuters GFMS zal de vraag naar goud in de tweede helft van dit jaar waarschijnlijk nog maar 2237 ton bedragen, ten opzichte van 2309 ton in dezelfde periode van vorig jaar. In de eerste zes maanden van dit jaar was die vraag 2533 ton. De verkopen van gouden staven, die zich op een recordniveau bevond, is teruggevallen en ook de vraag vanuit de centrale banken bevindt zich op een lager pitje. Het goud aangehouden door de SPDR Gold Trust, de grootste goud-ETF, is in de afgelopen weken ongeveer gestabiliseerd.