Rauschenbach waarschuwt dat om aan goedkope arbeid te raken de mensenhandel een steeds hogere vlucht zal nemen. Die mensenhandel verplaatst zich echter van de klassieke sexuele uitbuiting naar de arbeidsmarkt. De schaduweconomie zal vooral op illegalen draaien.

Een groot aantal mobiele jonge mensen in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Azië staan bij gebrek aan kansen op de arbeidsmarkt in eigen land klaar om elders hun geluk te gaan beproeven. The United Nations Office on Drugs and Crime schat dat elk jaar ongeveer 55.000 migranten naar Europa worden gesmokkeld, een business waar 150 miljoen dollar mee is gemoeid.

Rauschenbach waarschuwt dat om aan goedkope arbeid te raken de mensenhandel een steeds hogere vlucht zal nemen. Die mensenhandel verplaatst zich echter van de klassieke sexuele uitbuiting naar de arbeidsmarkt. De schaduweconomie zal vooral op illegalen draaien. Een groot aantal mobiele jonge mensen in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Azië staan bij gebrek aan kansen op de arbeidsmarkt in eigen land klaar om elders hun geluk te gaan beproeven. The United Nations Office on Drugs and Crime schat dat elk jaar ongeveer 55.000 migranten naar Europa worden gesmokkeld, een business waar 150 miljoen dollar mee is gemoeid.