Het is echter een opvallend gegeven dat volgens Standard Bank Plc de vraag naar fysiek goud is afgenomen. Dat is sinds midden september al zo, waarbij er sprake is van de grootste terugval in de vraag sinds meer dan een jaar. De reden voor die terugval is niet helemaal duidelijk.

Indische import is met 56% gedaald in tweede kwartaal

Het is echter wel die terugval in de vraag naar fysiek goud die een verdere stijging van de goudprijs in de weg staat. Marc Ground, commodity strategist bij Standard Bank in Johannesburg, wijst er op dat de goudprijs op de eerste plaats de stijging met zowat 10% sinds midden juni moet verteren.

Daarnaast is het echter zo dat India minder goud importeert. Volgens de cijfers afkomstig van de World Gold Council is de Indische import van goud in het tweede kwartaal met 56% gedaald. Of die Indische vraag zich hersteld in het derde kwartaal, moet nog worden afgewacht.

Het is echter een opvallend gegeven dat volgens Standard Bank Plc de vraag naar fysiek goud is afgenomen. Dat is sinds midden september al zo, waarbij er sprake is van de grootste terugval in de vraag sinds meer dan een jaar. De reden voor die terugval is niet helemaal duidelijk. Indische import is met 56% gedaald in tweede kwartaalHet is echter wel die terugval in de vraag naar fysiek goud die een verdere stijging van de goudprijs in de weg staat. Marc Ground, commodity strategist bij Standard Bank in Johannesburg, wijst er op dat de goudprijs op de eerste plaats de stijging met zowat 10% sinds midden juni moet verteren. Daarnaast is het echter zo dat India minder goud importeert. Volgens de cijfers afkomstig van de World Gold Council is de Indische import van goud in het tweede kwartaal met 56% gedaald. Of die Indische vraag zich hersteld in het derde kwartaal, moet nog worden afgewacht.