Volgens Tyler Durden van Zero Hedge heeft de prijsval bij het goud zich alleen voorgedaan op de 'papieren' goudmarkt, de markt voor futures, ETF's en andere afgeleide producten met goud als onderliggende waarde. Op de fysieke markt is van een verkoopgolf niets te merken geweest.

Integendeel zelfs, veel koopjesjagers hebben van de recente daling van de goudprijzen geprofiteerd om goedkoper goud in welke vorm dan ook te kopen. Durden durft zelfs te gewagen van een mogelijk tekort aan goud wanneer de huidige vraag zo hoog blijft.

Volgens Tyler Durden van Zero Hedge heeft de prijsval bij het goud zich alleen voorgedaan op de 'papieren' goudmarkt, de markt voor futures, ETF's en andere afgeleide producten met goud als onderliggende waarde. Op de fysieke markt is van een verkoopgolf niets te merken geweest. Integendeel zelfs, veel koopjesjagers hebben van de recente daling van de goudprijzen geprofiteerd om goedkoper goud in welke vorm dan ook te kopen. Durden durft zelfs te gewagen van een mogelijk tekort aan goud wanneer de huidige vraag zo hoog blijft.