Dat is alleszins de mening van Carl Heinz Daube, managing director van het Duitse Federal Finance Agency. Daube stelt vast dat de beleggers nog steeds bereid zijn om een premie te betalen voor kwaliteit.

Duitsland heeft nog altijd een triple A rating, terwijl de markt in bunds zelfs in deze zeer moeilijke marktomstandigheden zeer liquide blijft. Duitse bunds hebben zowel de U.K. gilts als de U.S. Treasuries qua prestaties geklopt.

Volgens Daube blijven de beleggers gretig Duits staatspapier opnemen, ook al was de vraag op recente veilingen niet meer zo groot. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat het rendemet op bunds tot 2,50% is gedaald.

Dat is alleszins de mening van Carl Heinz Daube, managing director van het Duitse Federal Finance Agency. Daube stelt vast dat de beleggers nog steeds bereid zijn om een premie te betalen voor kwaliteit. Duitsland heeft nog altijd een triple A rating, terwijl de markt in bunds zelfs in deze zeer moeilijke marktomstandigheden zeer liquide blijft. Duitse bunds hebben zowel de U.K. gilts als de U.S. Treasuries qua prestaties geklopt. Volgens Daube blijven de beleggers gretig Duits staatspapier opnemen, ook al was de vraag op recente veilingen niet meer zo groot. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat het rendemet op bunds tot 2,50% is gedaald.