In heel Europa zagen we op dat moment de rendementen ook stijgen.

Maar zes weken later lijkt dat allemaal vergeten te zijn. De vraag naar zogenaamde contingent capital bonds (CoCos) is groot.

Deze obligaties worden automatisch omgezet in aandelen op het moment dat de uitgever onder bepaalde kapitaalratio's komt. Een lening met 11,5% rente en een looptijd van 6,5 jaar bracht begin maart $ 5,3 mld op.

Het waren volgens handelaren vooral de Aziatische beleggers die volop in deze leningen durven te stappen.

Men ziet de grote vraag naar hoog rentende obligaties ook terug bij de Amerikanen. In de week tot 12 maart stroomde er voor $ 52 mln in beleggingsfondsen die speciaal hierin beleggen.

Een record voor dit jaar. Na de eerdere dip begin februari is het totale bedrag dat in dit soort fondsen gegaan $ 306 mln.

Bedrijven profiteren er groot van. Deze maand alleen al hebben Amerikaanse bedrijven aan "junkbonds" voor ruim $ 14 mrd aan geld opgehaald. Zelfs hele slechte debiteuren zijn in staat om geld te kunnen lenen.

Natuurlijk wijzen dit soort geldbewegingen op een overspannen markt. Maar bedacht moet worden dat er ook veel geld vrijkomt uit obligaties. En dat geld moet gewoon belegd worden.

Om te investeren in lage rente van gerenommeerde bedrijven heeft weinig zin als inderdaad de inflatie gaat toenemen. Beter is dan om hoogrentende obligaties te hebben. Die vangen een forse stijging van de inflatie voldoende op.

Volgens analist Randy Parrish van ING US Investment Management kunnen verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen maar ook particuliere beleggers die inkomsten moeten hebben dan ook niets anders. "you have no where else to go". En het lijkt erop dat dit voorlopig ook zo zal blijven.

In heel Europa zagen we op dat moment de rendementen ook stijgen. Maar zes weken later lijkt dat allemaal vergeten te zijn. De vraag naar zogenaamde contingent capital bonds (CoCos) is groot. Deze obligaties worden automatisch omgezet in aandelen op het moment dat de uitgever onder bepaalde kapitaalratio's komt. Een lening met 11,5% rente en een looptijd van 6,5 jaar bracht begin maart $ 5,3 mld op. Het waren volgens handelaren vooral de Aziatische beleggers die volop in deze leningen durven te stappen. Men ziet de grote vraag naar hoog rentende obligaties ook terug bij de Amerikanen. In de week tot 12 maart stroomde er voor $ 52 mln in beleggingsfondsen die speciaal hierin beleggen. Een record voor dit jaar. Na de eerdere dip begin februari is het totale bedrag dat in dit soort fondsen gegaan $ 306 mln. Bedrijven profiteren er groot van. Deze maand alleen al hebben Amerikaanse bedrijven aan "junkbonds" voor ruim $ 14 mrd aan geld opgehaald. Zelfs hele slechte debiteuren zijn in staat om geld te kunnen lenen. Natuurlijk wijzen dit soort geldbewegingen op een overspannen markt. Maar bedacht moet worden dat er ook veel geld vrijkomt uit obligaties. En dat geld moet gewoon belegd worden. Om te investeren in lage rente van gerenommeerde bedrijven heeft weinig zin als inderdaad de inflatie gaat toenemen. Beter is dan om hoogrentende obligaties te hebben. Die vangen een forse stijging van de inflatie voldoende op. Volgens analist Randy Parrish van ING US Investment Management kunnen verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen maar ook particuliere beleggers die inkomsten moeten hebben dan ook niets anders. "you have no where else to go". En het lijkt erop dat dit voorlopig ook zo zal blijven.