Alleen ASML kan daaraan voldoen door de daarvoor vereiste machines te leveren. Concurrent Canon is al uit de race en Nikon kan ASML niet meer inhalen.

ASML zal de markt geleidelijk geheel gaan beheersen. Door hogere volumes en hogere gemiddelde verkoopprijzen zal de omzet van ASML sterk groeien.

De marges zullen stijgen door verbetering van het productieproces van de EUV-machines en het toenemende belang van software (Holistic Lithography), waar de brutomarge circa 80% is. Het advies aanbevolen blijft gehandhaafd.

Alleen ASML kan daaraan voldoen door de daarvoor vereiste machines te leveren. Concurrent Canon is al uit de race en Nikon kan ASML niet meer inhalen. ASML zal de markt geleidelijk geheel gaan beheersen. Door hogere volumes en hogere gemiddelde verkoopprijzen zal de omzet van ASML sterk groeien. De marges zullen stijgen door verbetering van het productieproces van de EUV-machines en het toenemende belang van software (Holistic Lithography), waar de brutomarge circa 80% is. Het advies aanbevolen blijft gehandhaafd.