Wanneer de banken hun reserve-ratio's moeten optrekken, is er minder geld beschikbaar om kredieten toe te staan. De bedoeling van het afremmen van de kredietverstrekking is om de economische groei te doen vertragen.

Reuters rapporteerde vanmorgen dat opnieuw verschillende Chinese banken beperkende maatregelen opgelegd gaan krijgen. Goldman Sachs verlaagde vanmorgen het advies voor de Chinese banksector.

In het vierde kwartaal groeide de Chinese economie met 10,70%, terwijl de consumentenprijzen met een sterker dan verwachte 1,90% toenamen. Daarmee dreigt China op de eerste plaats met inflatiegevaar geconfronteerd te worden.

Bovendien is er ook sprake van mogelijke overcapaciteit in de economie, de vraag naar Chinese producten stijgt volgens sommige economen minder sterk dan verwacht. Vooral de binnenlandse vraag komt maar moeilijk op dreef.

Tenslotte dreigt er ook het gevaar van het ontstaan van nieuwe zeepbellen, zowel op de vastgoedmarkt als op de beurzen. In de afgelopen weken werd er regelmatig gewaarschuwd voor het ontstaan van asset bubbles.

Wanneer de banken hun reserve-ratio's moeten optrekken, is er minder geld beschikbaar om kredieten toe te staan. De bedoeling van het afremmen van de kredietverstrekking is om de economische groei te doen vertragen. Reuters rapporteerde vanmorgen dat opnieuw verschillende Chinese banken beperkende maatregelen opgelegd gaan krijgen. Goldman Sachs verlaagde vanmorgen het advies voor de Chinese banksector. In het vierde kwartaal groeide de Chinese economie met 10,70%, terwijl de consumentenprijzen met een sterker dan verwachte 1,90% toenamen. Daarmee dreigt China op de eerste plaats met inflatiegevaar geconfronteerd te worden. Bovendien is er ook sprake van mogelijke overcapaciteit in de economie, de vraag naar Chinese producten stijgt volgens sommige economen minder sterk dan verwacht. Vooral de binnenlandse vraag komt maar moeilijk op dreef. Tenslotte dreigt er ook het gevaar van het ontstaan van nieuwe zeepbellen, zowel op de vastgoedmarkt als op de beurzen. In de afgelopen weken werd er regelmatig gewaarschuwd voor het ontstaan van asset bubbles.