Als gevolg daarvan kan de vraag naar basismetalen gaan dalen. Dat geldt op de eerste plaats voor aluminium. Precies vanwege het belang van de auto-industrie is Japan de grootste koper van aluminium in de wereld.

Akio Shibata, chief representative aan het Marubeni Research Institute, is van mening dat de vraag naar aluminium en andere basismetalen geruime tijd laag kan blijven.

Er moet niet alleen rekening worden gehouden met het sluiten van fabrieken, maar ook aan het tekort aan elektriciteit in Japan als gevolg van problemen bij de kerncentrales.

Als gevolg daarvan kan de vraag naar basismetalen gaan dalen. Dat geldt op de eerste plaats voor aluminium. Precies vanwege het belang van de auto-industrie is Japan de grootste koper van aluminium in de wereld. Akio Shibata, chief representative aan het Marubeni Research Institute, is van mening dat de vraag naar aluminium en andere basismetalen geruime tijd laag kan blijven. Er moet niet alleen rekening worden gehouden met het sluiten van fabrieken, maar ook aan het tekort aan elektriciteit in Japan als gevolg van problemen bij de kerncentrales.