Daardoor is de Fed nu de grootste bezitter van Amerikaanse staatsobligaties, zo merkt NIBC op.

Aangezien de verwachting is dat QE2 tot het einde van het tweede kwartaal door zal lopen, zal de Fed staatsobligaties op blijven kopen.

Aan de andere kant, het uitstaande bedrag dat China aan Amerikaanse staatsobligaties bezit is niet verder gestegen sinds het derde kwartaal van 2009.

Echter het VK begon met het kopen van significant meer Amerikaanse staatsobligaties op hetzelfde moment dat het Chinese bezit aan Amerikaanse staatsobligaties niet meer verder toenam.

Ondanks dat het onduidelijk is waarom China de aankopen van staatsobligaties nu via het VK uitvoert, lijkt het waarschijnlijk te zijn dat er veel obligaties via rekeningen in het VK worden aangekocht.

Het lijkt er daarom volgens NIBC op dat de vraag naar Amerikaanse staatsobligaties vanuit China nog steeds sterk is.

Daardoor is de Fed nu de grootste bezitter van Amerikaanse staatsobligaties, zo merkt NIBC op. Aangezien de verwachting is dat QE2 tot het einde van het tweede kwartaal door zal lopen, zal de Fed staatsobligaties op blijven kopen. Aan de andere kant, het uitstaande bedrag dat China aan Amerikaanse staatsobligaties bezit is niet verder gestegen sinds het derde kwartaal van 2009. Echter het VK begon met het kopen van significant meer Amerikaanse staatsobligaties op hetzelfde moment dat het Chinese bezit aan Amerikaanse staatsobligaties niet meer verder toenam. Ondanks dat het onduidelijk is waarom China de aankopen van staatsobligaties nu via het VK uitvoert, lijkt het waarschijnlijk te zijn dat er veel obligaties via rekeningen in het VK worden aangekocht. Het lijkt er daarom volgens NIBC op dat de vraag naar Amerikaanse staatsobligaties vanuit China nog steeds sterk is.