Volgens een schatting van Bloomberg zou het totaal kunnen oplopen tot iets meer dan 5000 ton, tegenover 39.000 troy ounce in augustus 2012. De daling van de verkopen van U.S. Mint American Eagles heeft waarschijnlijk te maken met de correctie in de goudprijs.

Daniel Briesemann, analist bij Commerzbank AG in Frankfurt, is van mening dat de verbeterde macro-economische cijfers in de Verenigde Staten tegen het goud spelen. De beleggers kopen opnieuw volop aandelen en laten de edelmetalen zodoende links liggen.

Volgens een schatting van Bloomberg zou het totaal kunnen oplopen tot iets meer dan 5000 ton, tegenover 39.000 troy ounce in augustus 2012. De daling van de verkopen van U.S. Mint American Eagles heeft waarschijnlijk te maken met de correctie in de goudprijs. Daniel Briesemann, analist bij Commerzbank AG in Frankfurt, is van mening dat de verbeterde macro-economische cijfers in de Verenigde Staten tegen het goud spelen. De beleggers kopen opnieuw volop aandelen en laten de edelmetalen zodoende links liggen.