De prijs ligt echter in de meeste gevallen nog steeds boven de marginale productiekosten zodat aanbieders geen haast maken met het afbouwen van de productiecapaciteit.

China kondigde wel al verminderingen aan ten belope van 700.000 ton bij de smelterijen met de hoogste kostenstructuur maar dit wordt meer dan gecompenseerd door extra productiecapaciteit bij de goedkopere smelterijen in het noordwesten van het land.

De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa kondigde wel al aan werk te zullen maken van een lager aanbod.

Het bedrijf overweegt de komende 15 maanden om de productie met 460.000 ton of 11 procent van de totale capaciteit te verminderen. Eerder werd al 568.000 geschrapt in Spanje, Italië, Texas en Tennesee.

De prijs ligt echter in de meeste gevallen nog steeds boven de marginale productiekosten zodat aanbieders geen haast maken met het afbouwen van de productiecapaciteit. China kondigde wel al verminderingen aan ten belope van 700.000 ton bij de smelterijen met de hoogste kostenstructuur maar dit wordt meer dan gecompenseerd door extra productiecapaciteit bij de goedkopere smelterijen in het noordwesten van het land. De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa kondigde wel al aan werk te zullen maken van een lager aanbod. Het bedrijf overweegt de komende 15 maanden om de productie met 460.000 ton of 11 procent van de totale capaciteit te verminderen. Eerder werd al 568.000 geschrapt in Spanje, Italië, Texas en Tennesee.