De kopers van koper, aluminium, zink enzovoort ondervinden steeds meer moeite om prijsstijgingen door te rekenen aan de klanten en gaan dus op zoek naar alternatieven.

Tupule verwacht dat de vraag naar ijzererts, koper, aluminium en andere grondstoffen in de komende jaren nog gaat verdubbelen. Dat zal onvermijdelijk gepaard gaan met prijsstijgingen.

Tupule waarschuwde bovendien voor het effect van de oprichting van exchange-traded funds op de koperprijs. Die gaan in ieder geval de prijs voor koper verder naar omhoog duwen.

De kopers van koper, aluminium, zink enzovoort ondervinden steeds meer moeite om prijsstijgingen door te rekenen aan de klanten en gaan dus op zoek naar alternatieven. Tupule verwacht dat de vraag naar ijzererts, koper, aluminium en andere grondstoffen in de komende jaren nog gaat verdubbelen. Dat zal onvermijdelijk gepaard gaan met prijsstijgingen. Tupule waarschuwde bovendien voor het effect van de oprichting van exchange-traded funds op de koperprijs. Die gaan in ieder geval de prijs voor koper verder naar omhoog duwen.