De vraag die iedereen zich nu stelt is of de Amerikaanse centrale bank een nieuwe zeepbel heeft doen ontstaan, zeepbel die eerder vroeg dan laat gaat ontploffen. Volgens Bernanke is de kans op zo'n scenario klein.

Hij gaf anderzijds wel toe dat zeepbellen als dusdanig niet altijd makkelijk te herkennen zijn. Vaak weten we pas achteraf of er al dan niet sprake was van een zeepbel.

De Standard & Poor's 500-stock index is sinds 9 maart 2009 al in waarde verdubbeld. Alleen al in januari en februari liet de index een stijging met 5,50% optekenen en dat was de beste jaarstart sinds 1998.

De vraag die iedereen zich nu stelt is of de Amerikaanse centrale bank een nieuwe zeepbel heeft doen ontstaan, zeepbel die eerder vroeg dan laat gaat ontploffen. Volgens Bernanke is de kans op zo'n scenario klein. Hij gaf anderzijds wel toe dat zeepbellen als dusdanig niet altijd makkelijk te herkennen zijn. Vaak weten we pas achteraf of er al dan niet sprake was van een zeepbel. De Standard & Poor's 500-stock index is sinds 9 maart 2009 al in waarde verdubbeld. Alleen al in januari en februari liet de index een stijging met 5,50% optekenen en dat was de beste jaarstart sinds 1998.