Vopak verwacht een relatief bescheiden groei van het bedrijfsresultaat, maar dat moet bezien worden in verhouding tot de sterke 20% groei die Vopak in 2012 behaalde.

ABN Amro voorziet een groei van het EBITDA van 8% in 2013 en zijn daar tevreden mee. Voor analisten en beleggers die Vopak beschouwen als een groeiaandeel, kan deze verwachting echter een teleurstelling betekenen.

De omzet kwam in 2012 uit op EUR 1313 miljoen, waar ABN Amro had gerekend op EUR 1305. De EBITDA (bedrijfsresultaat) kwam uit op EUR 763 miljoen, wat ook precies onze verwachting was.

De winst per aandeel kwam uit op EUR 2,70, iets beter dan onze EUR 2,67, terwijl het dividend onder de verwachting uitkwam op EUR 0,88 per aandeel.

Vopak verwacht in 2013 een relatief bescheiden groei van het bedrijfsresultaat, als gevolg van bescheiden capaciteitsuitbreiding, een bezettingsgraad van 90%, ongunstige valuta-effecten en hogere pensioenlasten.

Verder waarschuwt Vopak voor de negatieve gevolgen van financieringskosten op de winst per aandeel. Voor de langere termijn herhaalt Vopak de doelstelling om in 2016 een EBITDA van EUR 1 miljard te realiseren.

ABN Amro vindt Vopak een kwaliteitsbedrijf met een sterk track record. Maar bij een koers/winstverhouding van 16,3 denken wij dat alle positieve factoren al in de koers verwerkt zijn. Daardoor kan het aandeel kwetsbaar blijven voor teleurstellingen.

Vopak verwacht een relatief bescheiden groei van het bedrijfsresultaat, maar dat moet bezien worden in verhouding tot de sterke 20% groei die Vopak in 2012 behaalde. ABN Amro voorziet een groei van het EBITDA van 8% in 2013 en zijn daar tevreden mee. Voor analisten en beleggers die Vopak beschouwen als een groeiaandeel, kan deze verwachting echter een teleurstelling betekenen. De omzet kwam in 2012 uit op EUR 1313 miljoen, waar ABN Amro had gerekend op EUR 1305. De EBITDA (bedrijfsresultaat) kwam uit op EUR 763 miljoen, wat ook precies onze verwachting was. De winst per aandeel kwam uit op EUR 2,70, iets beter dan onze EUR 2,67, terwijl het dividend onder de verwachting uitkwam op EUR 0,88 per aandeel. Vopak verwacht in 2013 een relatief bescheiden groei van het bedrijfsresultaat, als gevolg van bescheiden capaciteitsuitbreiding, een bezettingsgraad van 90%, ongunstige valuta-effecten en hogere pensioenlasten. Verder waarschuwt Vopak voor de negatieve gevolgen van financieringskosten op de winst per aandeel. Voor de langere termijn herhaalt Vopak de doelstelling om in 2016 een EBITDA van EUR 1 miljard te realiseren. ABN Amro vindt Vopak een kwaliteitsbedrijf met een sterk track record. Maar bij een koers/winstverhouding van 16,3 denken wij dat alle positieve factoren al in de koers verwerkt zijn. Daardoor kan het aandeel kwetsbaar blijven voor teleurstellingen.