Vopak gaat uit van een EBITDA tussen EUR 760 en 800 miljoen (EUR 764 miljoen in 2012) en een bezettingsgraad van 90%.

Tot 2015 moet 4,9 miljoen kubieke meter opslag worden toegevoegd.

Daarmee komt het totaal wereldwijd uit op 32,5 miljoen. Het Rotterdamse tank- en terminalbedrijf wil nog altijd toe naar een EBITDA van een miljard euro in 2016. Daartoe worden nieuwe projecten in het leven geroepen en is een strakke kostenregie noodzakelijk.

Vopak haalde in het eerste kwartaal een operationeel resultaat (EBIT) van EUR 188,9 miljoen, een stijging van 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De markt hield rekening met EUR 128,4 miljoen. Ook het bedrijfsresultaat verbeterde licht. De bezettingsgraad daalde 4 basispunten tot 89%. Het tankopslagbedrijf zag de financiële positie verbeteren door een lagere schuldratio.

De Europese markt blijft zwak. De zwakke resultaten in Nederland werden voornamelijk veroorzaakt door hogere pensioenkosten. In het Midden Oosten en Azië was de vraag naar opslag sterk, terwijl in Noord-Amerika een lagere operationele winst werd geboekt. Vopak blijft echter positief gestemd over deze regio.

Na de beter-dan-verwachte trading update handhaaft ABN Amro een neutraal advies. De daling van de bezettingsgraad in Nederland naar 85% baart ietwat zorgen, maar daartegenover staan de goede prestaties in Azië.

Het aandeel is stevig gewaardeerd en heeft op korte termijn zwakke prestaties laten zien. Op lange termijn is het tegenovergestelde het geval. Vopak heeft een gezonde balans en de markt voor opslag van olie en gas laat een positieve trend zien.

Vopak gaat uit van een EBITDA tussen EUR 760 en 800 miljoen (EUR 764 miljoen in 2012) en een bezettingsgraad van 90%. Tot 2015 moet 4,9 miljoen kubieke meter opslag worden toegevoegd. Daarmee komt het totaal wereldwijd uit op 32,5 miljoen. Het Rotterdamse tank- en terminalbedrijf wil nog altijd toe naar een EBITDA van een miljard euro in 2016. Daartoe worden nieuwe projecten in het leven geroepen en is een strakke kostenregie noodzakelijk. Vopak haalde in het eerste kwartaal een operationeel resultaat (EBIT) van EUR 188,9 miljoen, een stijging van 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De markt hield rekening met EUR 128,4 miljoen. Ook het bedrijfsresultaat verbeterde licht. De bezettingsgraad daalde 4 basispunten tot 89%. Het tankopslagbedrijf zag de financiële positie verbeteren door een lagere schuldratio. De Europese markt blijft zwak. De zwakke resultaten in Nederland werden voornamelijk veroorzaakt door hogere pensioenkosten. In het Midden Oosten en Azië was de vraag naar opslag sterk, terwijl in Noord-Amerika een lagere operationele winst werd geboekt. Vopak blijft echter positief gestemd over deze regio. Na de beter-dan-verwachte trading update handhaaft ABN Amro een neutraal advies. De daling van de bezettingsgraad in Nederland naar 85% baart ietwat zorgen, maar daartegenover staan de goede prestaties in Azië. Het aandeel is stevig gewaardeerd en heeft op korte termijn zwakke prestaties laten zien. Op lange termijn is het tegenovergestelde het geval. Vopak heeft een gezonde balans en de markt voor opslag van olie en gas laat een positieve trend zien.